Favorieten

Nog geen panden toegevoegd aan favorieten

Are you sure you want to perform this action?

Deze actie kan niet ongedaan worden gemaakt.

Expert aan het woord: COO Sofie Spriet

Zoals je vast al wel weet, stellen wij met veel plezier elke maand een expert van Dewaele Vastgoedgroep aan je voor. Vandaag is het de beurt aan Sofie Spriet: COO van Dewaele Vastgoedgroep. Ontdek hier wat ze allemaal te vertellen had!

Hoi Sofie! Om mee te beginnen: stel jezelf (en je functie) eens voor.

Hoi! Mijn naam is Sofie Spriet en ik ben de COO van Dewaele Vastgoed met Advies. Samen met mijn collega Stefaan Coucke, de gedelegeerd bestuurder van de Groep, ben ik verantwoordelijk het voor volledige kantorennetwerk (wat 20 kantoren zijn) binnen residentieel vastgoed.

Ik ben verantwoordelijk voor de uitbouw, verfijning én implementatie van de korte- en langetermijnstrategie van ons residentieel merk – en dit steeds in lijn met de waarden en cultuur van Dewaele Vastgoedgroep. Hiervoor zit ik op regelmatige basis samen met onze kantoorverantwoordelijken, zodat ik hen op tijd en stond ondersteuning kan bieden waar nodig.

Daarnaast wordt mijn takenpakket aangevuld door het stroomlijnen van de interne projecten en de begeleiding van projecten die gekoppeld zijn aan onze vastgoedbusiness.

 

Hoe ben je bij Dewaele Vastgoedgroep terechtgekomen?

Het is allemaal begonnen met een spontane sollicitatie in 2013. Ik hoorde van Stéphanie Frère, kantoorverantwoordelijke van Dewaele Gent en Dewaele Oudenaarde, dat de organisatie op zoek was naar een jurist. En gezien ik rechten gestudeerd heb en zes jaar aan de slag ben geweest als advocaat aan de balie van Kortrijk, leek deze vacature me wel iets waar ik goed in zou zijn.

Vooraleer ik bij Dewaele aan de slag ging, hield ik me voornamelijk bezig met adviesverlening en het voeren van juridische procedures in de takken van het ondernemingsrecht, het financieel recht en het bouwrecht. De stap van ondernemings- en bouwrecht naar vastgoedrecht is natuurlijk niet zo groot, waardoor dit laatste perfect zou aansluiten bij mijn kennisdomeinen.

Voldoende ervaring dus, voor wat ik uiteindelijk bij Dewaele mocht doen: een volledig capabele en 360° juridische dienst voor de Groep oprichten. In 2015 heb ik dan besloten om de overstap te maken naar het management.

 

Wat maakt vastgoed zo leuk om in te werken?

Wel, om mee te starten, is vastgoed een ontzettend boeiende sector die voortdurend in beweging is. Daarnaast is het een ongelooflijk dankbaar en herkenbaar thema om mee te werken: letterlijk iedereen komt er ooit weleens mee in aanraking – of het nu gaat over huren, kopen, verkopen, verhuren en/of investeren.

Ik vind het dan ook oprecht fantastisch dat ik de missie van Dewaele Vastgoedgroep mee kan en mag helpen proclameren: wij willen, voor iedereen die in aanraking komt met vastgoed, dé referentie zijn wanneer het vastgoed, vastgoedvragen én vastgoeddromen betreft.

 

Wat is het favoriete onderdeel van je job?

Dat is absoluut het variabele karakter: geen enkele dag is hetzelfde! Daarnaast hou ik enorm van het menselijke contact: ik kom bijna elke dag in een ander kantoor en dus bij één van onze teams terecht, wat ook voor voldoende afwisseling op sociaal gebied zorgt.

Daarnaast vind ik het ook ontzettend boeiend om op strategische wijze mee te helpen bouwen aan het organisatiebeleid – maar ook heel praktische zaken mee te mogen helpen implementeren en optimaliseren.

 

Wat zijn de grootste uitdagingen?

Het is een job die ontzettend veel energie vraagt: ik sta op én ik ga slapen met de vooruitgang van onze onderneming in mijn hoofd… En als mama van twee jonge zoontjes van vier en anderhalf is dat niet altijd even evident. Gelukkig heb ik een schat van een echtgenoot die mij op vele gebieden ondersteunt: samen vormen wij écht een hecht en ontzettend complementair duo.

Daarnaast maakt het decentraal karakter van ons bedrijf (onze kantoren zijn verspreid over West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen en Brussel) het uitdagend om een stabiele lijn te houden tussen enerzijds de uniformiteit & het algemene belang van de firma – en anderzijds de lokale noden van elk apart kantoor, de markt en de klanten. Zo vraagt de verkoop van vastgoed aan de kust bijvoorbeeld vaak een andere aanpak dan in het binnenland.

 

Nog een laatste gouden raad?

Zeker weten! Wanneer je het gevoel hebt dat je wat vast zit in je huidige job, raad ik aan om niet te aarzelen om eens wat rond te beginnen kijken. Sterker nog: probeer zeker eens een andere functie of sector dan waarin je nu aan de slag bent. Toen ik begon met mijn opleiding rechten, had ik nooit gedacht om uiteindelijk als leidinggevende in een salesomgeving terecht te komen!

Ga dus op zoek naar die (verborgen) talenten en sterktes – en bekijk het geheel ruimer dan wat je gestudeerd hebt: je zal verrast zijn van wat er allemaal op je pad terecht kan komen!

 

Bedankt, Sofie!